درمان و زیبایی با زعفران, مقالات زعفرانی

زعفران : خواص و فواید دارویی زعفران

زعفران

زعفران، در دنیا به عنوان طلای سرخ شناخته می شود؛ این ادویه جایگاه مناسبی در بین بانوان و آشپزی ایرانی و همچنین دستور تهیه غذاهای ایرانی داشته و دارد. تحقیقات نشان میدهد زعفرون با داشتن  آنتی اکسیدان در درمان سرطان و  بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن بسیار موثر عمل میکند و میتواند برای بدن انسان بسیار مفید باشد .در این مطلب درباره فواید و خواص زعفران برای سلامتی صحبت خواهیم کرد.

فروش زعفران

خرید زعفران به صورت اینترنتی و آنلاین

زعفران چیست؟

زعفران با نام علمی crodcus stativus ،گیاهی است چند ساله که دارای پیازی پوشیده از یک غشائ قهوهای رنگ می باشد. این گیاه در نواحی جنوب غربی آسیا، جنوب اسپانیا و جنوب اروپا برداشت می گردد. دارای ساقه و شش گل برگ بنفشه و ۳ رشته کلاله با رنگ قرمز ( همان زعفرانی است که من و شما میشناسیم )را تشکیل می دهد، می باشد.

کلاله حاوی مواد چربی ، املاح معدنی و … است. بو و عطر زعفران به علت وجود اسانس بی رنگ تروپن دار و یک ترکیب بی نظیر به نام سافرانال می باشد. همچنین طعم فوق العاده زعفران مربوط به هیتروزید تلخ به نام پیکروکروسین است. و در آخر ماده رنگین زعفران مربوط به ماده ای به نام کروسین می باشد.

خواص زعفران

زعفران-سرگل-زرخونه

زعفران از ترکیبات شیمیایی متنوعی برخوردار است که عامل اصلی طعم، رنگ و خواص آن می باشند. در طول تاریخ، در موارد بسیاری از زعفران برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شده که در لیست زیر از تعدادی از آنها نام می بریم:

  • استرس و افسردگی
  • گرفتگی عضلات
  • آسم
  • به عنوان مسکن طبیعی
  • درمان کم خونی و نارسایی قلب

[av_productslider categories=’76’ wc_prod_visible=” wc_prod_hidden=” wc_prod_featured=” wc_prod_additional_filter=” sort=’0′ prod_order=” items=’9′ offset=’0′ columns=’2′ autoplay=’yes’ interval=’4′ alb_description=’فروش زعفران کادویی’ id=” custom_class=” av_uid=’av-31aflr’]

همچنین در علم جدید از زعفرون و خواص دارویی و درمانی آن برای درمان بیماری های زیادی از قبیل :

  • درمان مقاومت بدن به انسولین
  • درمان سندروم پیش از قاعدگی
  • دیابت
  • رفع اضطراب
  • سرطان
  • اختلالات یادگیری
  • بیماری نادر مرتبط با تخریب سلول عصبی

 

فواید زعفران

ارزش غذایی زعفران

ارزش غذایی یک قاشق غذاخوری زعفران به شرح زیر است:

مواد معدنی:

  • منیزیم: ۶ میلی گرم
  • منگنز: ۰,۶ میلی گرم
  • مس: ۰,۰۱ میلی گرم
  • آهن: ۰,۲۳ میلی گرم
  • پتاسیم: ۳۶ میلی گرم
  • فسفر: ۵ میلی گرم
  • کربوهیدرات ۱,۳۷ گرم
  • پروتئین ۰,۲۴ گرم
  • چربی ۰,۱۲ گرم
  • ویتامین B۹ : ۰,۰۰۲ میکرو گرم
  • ویتامین C : ۱,۷ میلی گرم
  • و سایر ویتامین های گروه B به مقدار محدود

ترکیبات شیمیایی زعفران

بیش از ۱۵۰ ترکیب شیمیایی فعال در این گیاه وجود دارد که مهم ترین آنها که مسئول طعم، مزه، بو و مهم تر از آن اثرگذاری زعفران می باشند عبارتند از:
کاروتنوئیدها : باعث رنگ گلبرگ های آن هستند و وظیفه جذب نور در گیاهان بر عهده این ترکیبات می باشد.
کروستین و کروسین : رنگ زرد و قرمز زعفران را باعث می شوند.
کاروتنوئیدهای مهم دیگر زعفران عبارتند از:  لیکوپن، زآگزانتین و بتاکاروتن.

پیکروکروسین :  طعم زعفران
سافرانال :  عطر و رایحه زعفران

این گیاه هم چنین منبعی سرشار از کائمفرول است که نوعی مولکول زردینه بوده، که رنگیزه های زرد را پدید می آورند، هم چنین خواص آنتی اکسیدان ، آنتی باکتریال و ضد سرطان دارد. این ماده در درمان برخی از بیماری ها ازجمله نارسایی قلبی ، دیابت نوع 2 و جلوگیری از پیری زودرس تاثیر خوبی دارد.

درمان بیماری با زعفران

خواص زعفران

ترکیبات شیمیایی زعفران دلیل اصلی خواص فوق العاده آن برای سلامتی انسان است. حاوی پروتئین های بسیار مفیدی برای رشد بدن و فشار خون است. و خواص بسیار زیادی برای مغز دارد، به فعالیت های سالم مغز مانند فاکتور نورون‌ زایی ، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی کمک شایان توجهی می کند.
هم چنین این ادویه خواص آنتی اکسیدانی دارد که میتواند  رادیکال های آزاد که ممکن است به پروتئین ها و دی ان ای های  داخل سلول ها آسیب برساند را از میان میبرد و نابود می کند. این ادویه ی معجزه گر، رشد پروتئین های Amyloid beta را که منجر به آلزایمر می شود، محدود می کند.

خواص مهم زعفران

  • زعفران و خواص زعفران می تواند سطح کورتیزول را کاهش دهد و سطح استروژن را بالا بیاورد؛ این کار منجر به سلامت استخوان های بدن انسان می گردد.
  • بسیاری از خواص درمانی زعفران از مولکول کروسین در ترکیب این ادویه می باشد. هضم کروسین برای بدن انسان کار آسانی  نیست و به همین دلیل سیستم گوارشی آن را تبدیل به کروستینمی نماید.
  • کروستین سطح تولید هورمون شادی آور سروتونین را در مغز افزایش می دهد و به همین علت است باعث درمان افسردگی به وسیله زعفران است.

 

 

سافرانال(safranal) : یکی دیگر از مواد شیمیایی موجود در ترکیبات زعفران است:

  • ضد حساسیت است و فعالیت هیستامین ها در بدن را متوقف می کند.
  • فشار خون را افزایش می دهد و ضربان قلب را نیز تنظیم می کند.
  •  اضطراب و استرس را از بین می برد.
  •  فعالیت استیل کولین ها را در بدن مختل می کند.

زرپران خواص ضد ویروسی دارد و از ورود ویروس ها را به بدن جلوگیری می کند.

خاصیت زعفران

فواید زعفران برای سلامتی

  • زعفران فواید بسیاری برای بدن انسان دارد که بیشتر آنها بدلیل آنتی اکسیدان بودن آن می باشد. خواص آنتی اکسیدان ادویه طلایی از پیری زودرس جلوگیری می نماید و از آسیب به پوست شما در مقابل اشعه نور خورشید که می تواند منجر به رشد سلول های سرطانی گردد  محافظت می کند و به همین علت است که از زعفران در کرم ها و لوسیون های ضد آفتاب استفاده زیادی دارد و از آن ماسک زعفران تهیه می شود.
  •   تقویت سیستم ایمنی بدن
    مصرف زعفران افزایش گلبول های سفید خون را سبب می شود. این در حالیست که منجر به افزایش گلبول های قرمز خون نمی گردد در نتیجه مشکلاتی از قبیل افزایش غلظت خون نمی تواند از تاثیرات منفی مصرف زیاد زعفران باشد.
  •   انرژی بخش
    کاروتنوئیدهای موجود در زعفران، ذخیره انرژی و قدرت را در عضلات بدن افزایش می دهد. هم چنین قدرت عکس العمل و هماهنگی بین ذهن و چشم ها با این ترکیبات افزایش می یابد.
    با افزایش فشار خون و رسیدن اکسیژن به عضلات،این ادویه می تواند انتخاب خوبی برای ورزشکار ها باشد .
  • خواص زعفران برای کاهش علائم و سختی های پیش قاعدگی
    یکی از قدیمی ترین استفاده های زعفران در کاهش علائم و مشکلات پیش قاعدگی مانند عدم تعادل در حالات روحی، گرفتگی عضلات، نفخ و جوش زدن بوده است.

خواص مهم زعفرون

  •  بهبود عملکرد قلب
    زعفران با افزایش ظرفیت پمپاژ قلب ، خظر سکته قلبی و مشکلات عروقی را کاهش می دهد.
    تحقیقات بسیاری تاثیر این ادویه را بر کاهش مشکلات قلبی را اثبات کرده است. احتمالا دلیل این موضوع سوختن کلسترول در حالی که بدن کروسین را به کروستین تبدیل می کند، می باشد.
  •   فواید زعفران برای عملکرد جنسی انسان
    تحقیق بر روی ۲۰ مرد مبتلا به مشکل عدم نعوظ نشان داده که مصرف زعفران برای ۱۰ روز توانسته عملکرد و مدت نعوظ را در این بیماران افزایش دهد.
    در بانوان نیز، مصرف ۴ هفته ای زعفران تاثیرات این داروی طبیعی را بر افزایش میل جنسی و افزایش ترشحات واژن که رفع مشکل نزدیکی دردناک را بهمراه داشته اثبات شده است. و همچنین این گیاه باعث افزایش میل جنسی در مردان و زنان می گردد.
  • فواید زعفران برای درمان سرطان
    خواص ضد سرطانی زعفران، در درمان و پیشگیری از سرطان های ریه، کبد، سینه، پانکراس، روده بزرگ، پوست، پروستات و تخمدان اثبات شده است.
    تاثیر ضد سرطانی زعفران به لطف وجود کروسین می باشد. کروستین سلول های سرطانی را هدف می گیرد و از بین می برد.
  •  خواص زعفران برای درمان آلزایمر
    در تحقیقی مشخص شد مصرف زعفران برای ۱۶ هفته، فعالیت مغز را افزایش می دهد و از آلزایمر جلوگیری می کند.
    در تحقیقی مشابه با تزریق کروسین به موش ها، بهبود ظرفیت و عملکرد حافظه شان اثبات شد.
    تحقیقی دیگر که بروی ۵۴ بیمار آلزایمری صورت گرفته است ، مشخص شد  مصرف روزانه دو بار به مدت ۲۲ هفته تاثیر بهتری از داروی آلزایمر را دارد.
  •  کاهش وزن
    کاهش جذب چربی
    بهبود هضم غذا
    کاهش کالری قابل جذب از غذا
    کمک به سوزاندن گلوکوز و چربی برای تامین انرژی
    سطح کلسترول خون که باعث حمله قلبی و دیابت می گردد را کاهش دهد.
    آزمایش انجام شده روی موش ها نشان داده که مصرف کروسین باعث کاهش چربی خون و چربی بدن آنها شده که می تواند اثباتی بر ادعای اثرگذاری زعفران برای لاغری باشد.
  • خواص زعفران برای مغز

    زعفرون اثر مطلوبی بر مغز می گذارد. تحقیقات بسیاری بر روی سلول ها و حیوانات نشان داده که زعفران بوسیله فاکتورهای زیر به بهبود عملکرد مغز کمک می کند:
    بهبود عملکر نورون ها
    فعالیت آنتی اکسیدان ها که از آسیب رسیدن به مغز جلوگیری می کنند
    محافظت از مغز در مقابل آسیب ها
    جلوگیری از مرگ سلول ها در مغز

  • سلامت قلب با خواص چای زعفران
    بر طبق مطالعات انجام شده، چای زعفران از تجمع کلسترول در رگ ها پیشگیری کرده و از بیماری های قلبی جلوگیری می نماید. مصرف بیش از اندازه زعفران در مدت طولانی می تواند منجر به کاهش گلبول های قرمز بدن شود.

زعفران

  • درمان آسم
    در گذشته، از زعفران برای درمان اسپاسم های ریه و حملات آسم استفاده می شد.
    خواص ضد التهابی زعفران به عملکرد آرام ریه ها کمک می کند، البته مصرف مستقیم بروی ریه مانند تنفس دود و یا تزریق هنوز از نظر طبی اثبات نشده است.
  •  بهبود عملکرد کبد
    با رشد آنزیم هایی که تولیدات سمی و مضر برای کبد دارند مبارزه می کند.
    خاصیت آنتی اکسیدانی زعفران.
    تعدیل ساختار سلولی کبد را باعث میشود.
  • کمک به درمان دیابت
    زعفران به عملکرد بهتر انسولین در بدن انسان کمک می نماید.
  • کمک به بینایی چشم
    زعفران جریان خون در چشم ها را بهبود می دهد و از پیر چشمی جلوگیری می نماید. به علت وجود کروسین در زعفران  این اتفاق روی می دهد.

معده و دستگاه گوارش

یکی از شناخته شده ترین کاربرد های زعفران در طب ایرانی درمان طبیعی درد معده، سوزش سر دل، سو هاضمه وبهبود سلامت دستگاه گوارش است.

درمان سنگ کلیه

زعفران دارای خواص دیورتیک است که باعث افزایش ادرار و پاک سازی و سم زدایی کلیه ها می گردد و سنگ کلیه را درمان می کند.

سرماخوردگی و آنفلونزای فصلی

زعفران دارای مقادیر زیادی ویتامین C است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن انسانشده و خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد.

دمنوشزعفران بنوشید تا از سرماخوردگی و سرفه و کرونا در امان باشید.

 

تداخل دارویی زعفرون

 تداخل دارویی برای زعفران تا  امروز شناخته نشده. توصیه می شود که اگر قرص های ضد افسردگی مصرف می کنید از آنجایی که این قرص ها وظیفه تحریک مغز برای تولید هورمون سروتونین را بر عهده دارند و مصرف زعفران نیز باعث افزایش تولید این هورمون می گردد ممکن است مبتلا به سندروم سروتونین شوید که بسیار خطرناک است؛ پس از مشورت با پزشک خود غافل نشوید.

مقدار مجاز مصرف زعفران

زعفران نباید روزی بیش از دو مرتبه و بیش از 30 تا 40 میلی گرم در هر وعده مصرف شود. بیشترین مقدار مصرف در یک روز 1400 میلی گرم می باشد که در زنان باردار و یا کسانی که به این ادویه حساسیت دارند مقدار کمتری است.
دوز های بالای ۵۰۰۰ میلی گرم سمی و میتواند کشنده می باشد. زنان باردار با مصرف بیش از حد و حدود ۵۰۰۰ میلی گرم ممکن است سقط جنین را تجربه کنند.پیشنهاد ما در دوران بارداری مشورت با پزشک متخصص است.

عوارض مصرف زعفران

این گیاه مکمل غذایی امن و سالمی برای رژیم غذایی روزانه شما می باشد. اما در موارد بسیار اندک عوارض مصرفی نیز ممکن است داشته باشد:
خشکی دهان
اضطراب
سرگیجه
حالت تهوع
کاهش اشتها
سردرد

برخی افراد ممکن است به کاروتئونیدهای موجود در این ادویه حساسیت داشته باشند.
توجه داشته باشید که زنان باردار نباید زرپران مصرف کنند مگر اینکه با پزشک خود مشورت کرده باشند. با وجود تمام فواید و مزایای مصرف ادویه طلایی، شواهد بسیاری وجود دارد که زعفران ممکن است سلامت جنین و مادر را به خطر بیاندازد.

اگر تمایل به خرید اینترنتی زعفران و همچنین خرید زعفران مستقیم از کشاورز هستید با ما در تماس باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *